Таксиметровите шофьори на общонационален протест

Искат актуализация на тарифите, адекватни условия на труд
15 дек 2020 08:00, Елка Василева
47
Таксиметровите шофьори на общонационален протест
Снимка: архив, БГНЕС

Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален протест. Те настояват за актуализация на тарифите за услугата и за адекватни условия на труд.

В 12 часа шофьорите на таксита ще се съберат пред общините в страната, а в София протестът ще започне с три лъча от различни точки на града, които ще се съберат пред Столичната община, предаде БНР.

Превозвачите настояват за актуализация на цените на услугата таксиметров превоз, за отпадане на патентния данък за следващата година, приравняване на дейността им към градския транспорт и премахване на мобилните приложения за споделено пътуване.

И още - годишният технически преглед на автомобилите да важи за една година и да бъдат оборудвани с паник бутон.

Исканията на таксиметровите водачи са внесени в министерствата на транспорта и на икономиката, както и в Столичната община при протеста на превозвачите в края на миналия месец, но отговор до този момент няма, каза  Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи.

"Условията, които бяхме поставили тогава на властимащите, към настоящия момент нямаме нито вест, нито кост. Таксиметровите услуги са в плачевно състояние. Загубата на оборот при нас е между 70 и 80% през деня и 90% почти през нощта. Ние сме изправени на ръба. Има голяма част от нас не само да загубят работата си, а да загубят и собствеността, която в 60% от случаите е собственост на лизинговите компании," каза Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна не мога да си позволя услугите им - безумно скъпо е за обикновен човек и явно още по-скъпо ще стане. За жалост със спирането на нощния транспорт, извиха ръцете на работещите нощни смени.
27
1
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Да ползваш такси в момента си е истинска авантюра! Те трябва да намалят цените си за да привлекат поне малко повече от оределите клиенти,а те правят точно обратното !!! Ами шофьори-мозък?!? ! Както е казал другаря Сталин,,Абе нека построим най напред комунизма,после ще се оправяме със шофьорите че е по трудно"
26
0
 
7
 
! Отговори
Бившо Такси преди 3 години
Доста години работих за големите фирми в бранша. Общо взето всичко се свеждаше да изкарам пари да изплащам автомобила с високите им лихви и да има нещо да се сложи на масата у дома. В един момент реших, че няма смисъл да им пълня гушите. Взех нов автомобил без да се връзвам към никакви фирми и започнах да работя само с редовни клиенти, който са били доволни от услугите и цените ми. Имам достатъчно работа и в в края на деня остават доста повече пари от преди.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам тъпaтa им логика, дори сега на ниските цени нямат клиенти, какво очакват да се случи когато вдигнат тарифите? Закон всеки гражданин да ползва такси минимум 2 пъти седмично или..??
24
0
 
22
 
! Отговори
666 преди 3 години
Всъщност оставете ги сами да си регулират пазара. Хубавото на кризите е че пазара се прочиства. И с тези ще се случи същото. Пуснете Юбер и нещата ще си дойдат на мястото. Направо е невероятно заради най-необразованата прослойка да се държи толкова успешен регулатор! И един въпррос, като е толкова зле положението, що не си търсите друга работа, бе льохмани?
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от глад да умират, да умират. Това са все *** от които нищо друго не става.Нека си протестират - кучетата си лаят кервана си върви.....
22
5
 
4
 
! Отговори
Мъртвороден протест преди 3 години
Дано не е като предишния протест с 20 коли и след два часа да си тръгнат. Защото повечето таксиметрови компании са овладяни от хора близки до Г. Р. О. Б. и те няма за какво да стачкуват.
21
0
 
19
 
! Отговори
1234 преди 3 години
До НИКаз искам като се кача на такси да не ме обслужва мръсен, потен, брадясал индивид в кола,воняща на урина,мазни закуски,пот,с тапицерия,която не е видяла почистване никога.Водачите да не минават нарочно по заобиколени маршрути.Един умник трябваше да ме закара до разстояние 1 км.,защото много бързах.Тръгнахме,и като видях,че не мина по обичайния път,го попитах,а отговора беше:ааа,вече не може от тук,писна ми да давам на ....по 20 лв.,и сега решавам,че вече няма да им плащам.
20
6
 
12
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Вceки дoшъл в грaдa oт рaзни ceлищa , кoитo зa дa ги нaмeриш , първo трябвa дa ce изгубиш cлeд кaтo ce пoшмaткaт и cмeнят някoлкo рaбoти , къдeтo ecтecтвeнo иcкaт дa ce рaбoти , прoбвaт в пoлициятa и aкo нe мoгaт дa cтaнaт пoлицaи , cтaвaт тaкcимeтрoви шoфьoри.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ак искате да видите къде е най-негодната част от обществото вижте в жълтите каруци. Няма толкова нагло племе, искали в бус лентата да карат. Аз като возя жена ми до работата й, да вземат и на мен да разрешат. Аз и за без пари го правя.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези искания за безопасни условия на труд е редно да ги отправят към собствениците на фирмите за които работят. А относно цените пазара би трябвало да ги регулира не правителството или общините. Евентуално може да се въведе лимит за броя на таксиметровите автомобили за дадено население място, както е навсякъде по света.
17
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето коментари са от хора които пръскат стотици левове по кръчми, чалгадискотеки, казина, ***, но не им се дават онези 5-10 лева да се приберат по къщите си. Искат да минат с едното левче като в градския транспорт. А доколкото за шофьорите и Сталин е разбрал че те са сила. Вдигнат ли се падат глави!
16
0
 
20
 
! Отговори
Gorskio преди 3 години
Никой не ги е спрял да си сложат цени каквито преценят. Какво са се разпротестирали?!?!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След ерата на тая гад, светът няма да е същият,и за вас в тоя ви вид явно няма да има място в него!
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега боко ще клекне, че нали е стабилен като коч на лед и ще им отпусне стотина милиона по програма за конкурентно способност и иновации. Например да си сложат помпи с гласово управление и приложение за смартфон, за достъп до настройките им.
13
1
 
28
 
! Отговори
даа преди 3 години
С две думи искат пари без работа да взимат!Един таксиджия изкарва повече от лекар или ИТ. Данъци и осигуровки масово не плащат, но искат и като бонус не щат и патентен данък. Последния път си издействаха да карат каруците на по 15 години. Сега и скат ако може и технически преглед да няма. Що се отнася до приложенията - в цял свят се приемат с отворени обятия новите технологии и идеи, ние ще ги забраняваме, защото някой не може да работи в условията на конкуренция.
12
0
 
12
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
До вчера плачеха, че са намалели клиентите, днес искат цени да актуализират!
11
0
 
13
 
! Отговори
3444 преди 3 години
Защо искате премахване на мобилните приложения за споделено пътуване. Оправете си услугата, изчистете си колите и всичко е точно. Махнете консервите и т.н.
10
2
 
23
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Който за нищо друго не става се качва почва да кара такси! Има много малки изключения. Нагли, миризливи, заядливи и откровено т*пи индивиди! Нали от всичко разбират, какво са тръгнали да искат, да се радват, че все още някой им се качва!
9
1
 
32
 
! Отговори
pipo преди 3 години
Никой не е умрял за тия смрадливи таксита. Напълно да изчезнат няма да се усети. Който няма кола ги ползва само, а такива са изкючение. Като не могат да се адаптират в новата среда, пазарът ще ги изхвърли просто като ненужни.